Chakra'sKennischakra's

Inleiding

Het woord Chakra komt uit het Sanskriet en staat voor wiel of werveling. Chakra’s zijn In feite de energie en bewustzijnscentra van het menselijk lichaam. Men spreekt ook wel over krachtcentra en worden vaak weergegeven in de vorm van een draaikolk. Het is daar waar de verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of raken. Chakra’s zijn niet waar te nemen maar de verschillende energiebanen hebben elk wel een bepaalde plek in het lichaam. Chakra’s kunnen waarschijnlijk het best omschreven worden als wervelingen van energie van de menselijke aura. De hedendaagse kennis van de Chakra’s heeft vindt zijn oorsprong in de traditionele yogaleer maar ook sensibele mensen uit andere culturen zijn bekend met Chakra’s en hebben deze ervaren.

7 belangrijke Chakra’s

De mens heeft zeven belangrijke Chakra’s die langs de ruggengraat liggen en met elkaar verbonden zijn. Elk Chakra doorstraalt het lichaam en heeft een voor die Chakra specifieke invloed op de orgaanfuncties, de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, maar ook op de emoties en het denken. Daarbij transformeren ze de kosmische levensenergie (Prana), waarvan de mens doordrongen is. Deze energie wordt door de Chakra’s opgenomen, gericht en beschikbaar gesteld voor geestelijke processen.
Alle Chakra’s zijn van oudsher verbonden met kleuren, symbolen, mantra’s (met goddelijke kracht geladen klanken), elementen en goden, die overeenkomen met de energetische frequentie van bepaalde energie wervelingen en die kunnen helpen om de esoterische betekenis ervan te kunnen ontcijferen.

 

 

Wat zijn Chakra’s?

1e Chakra (Muladhara Chakra)
2e Chakra (Svadhistana Chakra)
3e Chakra (Manipura Chakra)
4e Chakra (Anahata Chakra)
5e Chakra (Vishuddha Chakra)
6e Chakra (Vishuddha Chakra)
7e Chakra (Sahasrara Chakra)