KennisMetamorfosemassage

Metamorfosemassage

Inleiding

Robert st John

Metamorfosemassage werd eerst prenatale therapie genoemd. Grondlegger Robert St John, beschouwde de behandelwijze niet als therapie, omdat het geen geneesmiddel voor een specifiek aandoening is.
De techniek creëert de voorwaarde voor positieve veranderingen in het lichaam. Zij richt zich net als Reflexologie op die reflexzones in de voet. Waarvan wordt beweerd dat de blokkades die optreden in het “prenatale verloop” zich uiten. Deze blokkades beïnvloeden de rest van het leven en kunnen tot uitdrukking komen in emotionele, mentale en fysische patronen en eventuele ziekten.
De blokkades kunnen uit het lichaam worden verwijderd met deze lichte techniek

Robert St John

Robert St John geloofde niet dat met zijn techniek een bepaalde ziekte kon worden behandeld, maar zoals hij schreef in zijn folder in de begin jaren 70:

“Ik zeg altijd dat deze methode een manier is om de persoon te behandelen en niet de klacht. Als de persoon verandert, als iemand weer heel wordt en het leven weer aankan, is de klacht niet meer nodig en verdwijnt deze.”

Iedereen kan Metamorfosemassage leren!

De techniek voor metamorfosemassage is zeer eenvoudig te leren en te gebruiken. Er zijn geen speciale capaciteiten of achtergronden voor nodig. Vele mensen kiezen voor een workshop, zodat zij de massagetechniek bij familie en vrienden kunnen toepassen. Sommigen gebruiken een workshop als eerste stap op weg naar het beroepsmatig beoefenen van de metamorfosemassage. De workshops over metamorfosemassage omvatten zowel theorie als praktijk. De principes achter de metamorfosemassage worden verklaard. En de deelnemers worden getoond hoe de techniek is, die zij daarna in de praktijk op elkaar toepassen.

Grondgedachte van Metamorfosemassage

Net als bij de reflexologie gaan we ervan uit dat de binnenste rand van de voet overeenkomt met de ruggengraat en de ruggengraadreflexen.
Verder stellen we dat deze zone overeen komt met de tijd die we in de baarmoeder door brengen – van conceptie tot geboorte.
Men is van mening dat de meeste van onze emotionele, lichamelijke en geestelijke patronen gevormd worden tijdens deze prenatale periode . Elke blokkade die in deze periode ontstaat, heeft invloed op de rest van ons leven.

Blokkades

De ontdekker van de metamorfosemassage voelde dat hij door de massage van dit gebied niet alleen recent ontstane blokkades zou kunnen opruimen. Maar ook oudere, diepe blokkades uit de prenatale periode.
Hij geloofde dat de handen en het midden van het achterhoofd ruggengraadreflexpunten hebben die helpen bij de totstandkoming van veranderingen.
De linkervoet – die voor het verleden en een intern, spiritueel leven staat – en de rechtervoet – die voor het heden staat – beschikken over de grootste vermogens om veranderingen tot stand te brengen.
De handen staan toe dat de veranderingen worden geaccepteerd.
En het hoofd begrijpt welke veranderingen zich hebben voorgedaan.

Wat houdt een Metamorfosemassage in?

Een metamorfosemassage duurt gemiddeld ongeveer een uur. De ontvanger trekt zijn schoenen en sokken uit en kan gaan zitten of liggen. De masseur gebruikt een lichte aanraking op de ruggengraatsreflexpunten in de voeten, de handen en het hoofd. De sessie is niet kenmerkend; de masseur wil geen specifieke symptomen of problemen aanpakken, daardoor is er ook geen behoefte om een anamnese te nemen.

Sommige mensen hebben de voorkeur om over problemen te praten en dat is fijn, maar het is niet noodzakelijk. De metamorfosemasseur werkt op een ontspannen manier. Dit betekent niet dat hij/zij niet geïnteresseerd is. Maar het betekent eenvoudig dat hij/zij niet oordeelt, niet zijn/haar wil opleggen of tot doel hebben om de wil van andere personen te leiden. Dit leidt tot een sfeer waarin de wil van die persoon vrij is om te doen wat nodig is. De persoon is gemachtigd om zijn of haar eigen healer te zijn. De meeste mensen vinden het ondergaan van een metamorfosemassage zeer prettig en ontspannend.

 

Hoe gaat een Metamorfosemassage in zijn werk?

Aangeraden wordt zo’n 2 tot 3 metamorfosemassages die elk een uur duren. Tussen iedere metamorfosemassage zit steeds een week.
Het is beter dat de voeten niet langer dan één uur per week worden behandeld. Dit, omdat deze techniek van metamorfosemassage tot zoveel veranderingen kan leiden, dat men ze wellicht niet allemaal aankan.
De therapeut werkt als een soort katalysator. Omdat zijn doel het stimuleren van uw levensenergie is. Belangrijk voor het tot stand brengen van veranderingen in uw lichaam.

Zorg dat u tijdens de metamorfosemassage losse en prettig zittende kleding draagt. Tijdens de metamorfosemassage ligt u gemakkelijk op een behandeltafel.
De therapeut zal iets schuin voor u plaats nemen. Hierdoor wordt hij niet betrokken bij de veranderingen die door de metamorfosemassage worden gestimuleerd.
Eerst wordt de rechtervoet gemasseerd. Er zal vooral aandacht besteed worden aan de lijn die van de grote teen langs de binnenvoet naar de hiel loopt. Daarna de linkervoet. Het masseren van de voeten duurt ongeveer 40 minuten.

Hierna worden de handen ieder 10 minuten gemasseerd. Weer eerst rechts dan links beginnend bij het topje van de duim en dan naar beneden langs de zijkant van de hand en over de pols.
De metamorfosemassage wordt voltooit met een massage van het hoofd. Van de kruin omlaag naar de nek en dan omhoog achter de oren tot bovenaan elk oor. Dit duurt ook ongeveer 10 minuten.
Dit laatste deel vindt plaats op een stoel.
Dan wordt u een paar minuten met rust gelaten, zodat u zich kan ontspannen en bij kunt komen van de metamorfosemassage.

Wat gebeurt na een Metamorfosemassage?

Metamorfosemassage voetenDe metamorfosemasseur kan niet voorspellen of waarborgen wat er na een metamorfosemassage zal gebeuren. Dit omdat het van de levenskracht van elke persoon afhangt, en die is uniek. De mensen voelen zich vaak geactiveerd of ontspannen, of allebei. Door de energieverschuiving, kunnen de mensen soms gebeurtenissen uit het verleden herbeleven of bepaalde emoties hebben die een dag of twee kunnen duren. Dit is een deel van het proces om oude patronen ter sprake te brengen en om deze te verwerken.

Ondanks, dat de metamorfosemassage grote verschuivingen kan bewerkstelligen, gebeurt dit altijd op een niveau dat de persoon aan kan. In sommige gevallen zijn de veranderingen onmiddellijk merkbaar, terwijl in andere gevallen zij subtieler zijn. Deze veranderingen kunnen zich van significante verbeteringen van fysieke, geestelijke of emotionele gezondheid tot aan een algemeen gevoel uitstrekken van het hebben van meer energie en vertrouwen.

Het vrijgeven van oude gewoonten of geleidelijk aan het verleden te verwerken. De mensen melden vaak significante veranderingen in de manier van hoe zij het leven zien en hoe zij zich voelen. In veel gevallen ervaren zij een groeiende betekenis van het doel in hun leven. Worden van binnen sterker, veranderen soms van baan, huis, verlaten een verhouding of vinden nieuwe, doordat hun leven beter op de rails komt te staan. Sommige mensen beschrijven het als een “thuiskomst”. Eén ding dat telkens weer wordt opgemerkt, is dat men vindt dat men ten positieve is veranderd.

 

Is Metamorfosemassage geschikt voor iedereen?

Ja. de metamorfosemassage is zacht en volledig veilig. Het kan veilig door iedereen met inbegrip van kinderen en zwangere moeders worden gebruikt.
De Techniek kan op zichzelf of naast andere behandelingen worden toegepast, zowel naast conventionele geneeskunde, als alternatieve en andere therapieën.