BachremediesKennisBachremedies

Inleiding Bachremedies

De 38 Bloesemremedies, 39 als je de Rescue Remedie ook meetelt, die Dr Edward Bach ontdekte, vormen een uniek en volledig genezingssysteem. Door secuur onderzoek was Dr Edward Bach in staat zijn remedies zo samen te stellen, dat ze goed waren voor alle mogelijke negatieve gemoedstoestanden. Het gevolg was dan ook dat vele niet gewenste lichamelijke klachten verholpen werden. Volgens Bach is een slecht lichamelijke gezondheid het resultaat van een geestelijke onbalans.

Hoe werkt een consult?

Tijdens een consult Bachbloesemremedies wordt er veel informatie uitgewisseld. Aan de hand van deze informatie wordt er tijdens een inventarisatie gekeken, welke remedie het best kan worden samengesteld. Iedere bachbloesemtherapeut heeft zijn/haar eigen manier om de juiste combinatie samen te stellen. Sommigen doen het uitsluitend door gesprekken, anderen gebruiken bijvoorbeeld kaarten, pendel, spierspanningstesten of wat dan ook. De basis van een Bachremedie bestaat uit speciaal geselecteerde bloesems. Een combinatie van deze bloesems geven een goede werking bij emotionele klachten zoals (faal)angst, jaloezie, verdriet, heimwee, onzekerheid en overbezorgdheid. Bachremedies zijn ook voor kinderen zeer effectief. Bachremedies hebben geen enkele bijwerking en kunnen zonder probleem gebruikt worden naast een andere therapie of medicijn.

Eenvoud Bachremedies.

Bach hield van eenvoud. Hij wilde een systeem ontwikkelen, dat voor de meeste mensen eenvoudig is om te begrijpen. Zijn geestdrift naar eenvoud motiveerde hem zijn benadering te herzien en te verbeteren, totdat hij klaar was met de uiteindelijke versie van zijn geneesmethode.